Sünni cephe yarıldı

Sıkı bir Katolik Hıristiyan olan Fransız General ve devlet adamı Napolyon Bonapart 1798’de bir Osmanlı vilayeti olan Mısır’ı işgal ettikten sonra şöyle demişti: “Müslüman geçinerek...

Sıkı bir Katolik Hıristiyan olan Fransız General ve devlet adamı Napolyon Bonapart 1798’de bir Osmanlı vilayeti olan Mısır’ı işgal ettikten sonra şöyle demişti: “Müslüman geçinerek Mısır’ı ele geçirdim.”

Bunu da o sıralarda Suudi Arabistan’da ortaya çıkan Vehhabileri kullanarak yapmıştı. Bugünkü Suudilerin dedelerinin mezhebi olan Vehhabilik, sıkı Müslümanlık gibi gözüken ama özünde sömürgecilere hizmet eden ideoloji idi. Osmanlı Devleti’ni arkadan vuran da bunlar oldular.

Sünni bir mezhep olan Vehhabiliği daha sonra İngilizler kullandı. Bu zihniyetin devamı olan Müslüman Kardeşler örgütü Mısır’da İngiliz desteği ile kurulup Hindistan’dan Afrika’ya kadar yayıldı.

20. Yüzyıl’ın ortalarında İslam dünyasındaki Sünniliği kullanma işini ABD devraldı. Türkiye’deki Nakşibendi, Nurcu, Işıkçı gibi bütün Sünni tarikatlar Amerikan severliği mahallelere kadar yaydılar. “Komünistler gelip camileri yıkacak; kadınlarınızın kocası onlar olacak!” yalanı ile Sünni tabanı Amerikancı yaptılar. Fetullah Gülen de bu isimlerden birisiydi.

ERDOĞAN ÖRNEĞİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar