O terör örgütünün görevi bitti

Görüyorsunuz: Bir zamanlar büyük büyük şehirleri bir saldırıda ele geçiren IŞİD terör örgütü; o yerlerden sökülüp atılmaya başlandı. Bunca tanksavar da dahil ağır...

Görüyorsunuz: Bir zamanlar büyük büyük şehirleri bir saldırıda ele geçiren IŞİD terör örgütü; o yerlerden sökülüp atılmaya başlandı.

Bunca tanksavar da dahil ağır silahları, her türlü bombayı, kimyasal gazları bu çöl çocukları nereden buluyorlar sorusuna hiç girmeden sonucu söyleyelim: Demek ki istenirse bu toplama terör taburlarının beli kırılabiliyormuş...

İyi de neden zamanında vurup tepelemediler?

Tepelemediler; çünkü Batılı sömürgecilerin IŞİD’e ihtiyaçları vardı.

*Müslüman dünyasını cihatçı-tekfirci bu örgütü kullanarak Sünni- Şii diye içten böldüler. Özellikle yeni yetişen Müslüman gençlerden bir bölümü bu akıma kapıldı. Böylece İslam dünyasını daha da çağın dışına çeken bir zihniyet, o iklime ekilmiş ve yetiştirilmiş oldu.

*Laikliğin dışına çekilerek mezheplere göre parçalanan İslam kamuoyunun direniş gücü düşeceğinden buraların bölünmesi daha kolay olacaktı.

IŞİD, bu amaçla ünlü Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirecek araçlardan birisi olarak tasarlandı ve başarıyla kullanıldı. Irak’ta imal edildi; Suriye’de büyütüldü. Örgüt Batılı gizli örgütlerden aldığı büyük destekle dünyanın her yerinden militan devşirdi.

*Kürdistan projesini canlandırmak ve hayata geçirmek için de IŞİD’e ihtiyaç vardı. IŞİD, Suriye’de Kürtlerin de bulunduğu şehirlere saldırınca Amerika, buraları savunmak adına devreye girdi. O bölgelere Kürt militanlar yığıldı ve silahlandırıldı; azınlıkta olmalarına karşın Kürtler şehirlerin sahibi haline getirildiler. . Kobani ile başlayan bu oyun bugün bile devam ettiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar