Kılıçdaroğlu’na AKP’den can suyu

Hem kamuoyunda hem de CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi varlığı ciddi biçimde eleştiriliyordu.İmdadına mahkemeler üstünden AKP yetişti.MİT Tırları Davası’ndan yargılanan CHP...

Hem kamuoyunda hem de CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi varlığı ciddi biçimde eleştiriliyordu.
İmdadına mahkemeler üstünden AKP yetişti.
MİT Tırları Davası’ndan yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu alelacele 25 yıla mahkum edilip tutuklandı. Böylece, Kılıçdaroğlu’na adaleti savunan kahraman gibi ortaya çıkma fırsatı verildi.

BU KARAR SİYASİDİR

Olayı hatırlayalım: 19 Ocak 2014’te Hatay’da 3 TIR içinde askeri malzemeler yakalanmıştı. Bu TIR’ların görüntüsü 29 Mayıs 2015 tarihinde, Cumhuriyet Gazetesi’nde “İşte Erdoğan’ın Yok Dediği Silahlar” başlığı altında yayımlanmıştı. MİT Tırları görüntüsü, casusluk eylemi gibi gösterilerek dava açıldı. Davada, gazetenin o sıradaki Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül yargılanıyordu. Gazeteye bu görüntüleri Enis Berberoğlu’nun ulaştırdığı iddia ediliyordu.
Gördük ki mahkeme, bu davadaki baş sorumlularla ilgili yargılamayı devam ettirirken Enis Berberoğlu’na alelacele müebbed hapis cezası kesti ve tutukladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 343 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 321 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar