Hükümetten ölümcül bir hata daha

Türkiye’nin, daha 1920’lerde oluşmuş bir dış politikası vardı. Bu politika, 1924 anayasası ile iç düzeni de şekillendirecek kararlılığa alınmıştı. Kemal Atatürk bunu, “Yurtta sulh...

Türkiye’nin, daha 1920’lerde oluşmuş bir dış politikası vardı. Bu politika, 1924 anayasası ile iç düzeni de şekillendirecek kararlılığa alınmıştı. Kemal Atatürk bunu, “Yurtta sulh, cihanda sulh!” diye özetlemişti.
AKP iktidara geldikten sonra bu politikaya savaş açtı. Dış politikamızı yürüten değerli uzmanları, Başbakan Erdoğan tarafından  “Monşerler!” diye aşağılandı. Ve bu intikamcı politika, koyu bir Sünni mezhepçilikle birleşince, Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi yakan yıkıcı gelişmelere yol açtı.
Sadece komşu ülkeleri yitirmekle kalmadık, güney sınırlarımızı da ayrılıkçı terör örgütü PKK’ya teslim ettik. Türkiye’nin bütünlüğü tehdit altına girdi.

DÜŞMAN İMAL ETMEK

AKP hükümetleri, milleti aldatıp arkasına takmak için ikide bir düşman icat ederek onunla savaşıyor havası yaratır.  Öyle ki kendi hatalarını bile bu yapay düşmana yıkarak sorumluluktan sıyrılır. Bunun son örneğini referandumda yaşadık. Düne kadar yağlı ballı oldukları Avrupa’yı düşman ilan eden oyunlar oynadılar. AKP; Tayyip Erdoğan’ı “seçilmiş padişah” haline getiren bu çağdışı öneriyi millete öyle kabul ettirdi.
Türkiye, şu an Suriye’de batağa saplandı. Amerika açık açık PKK’nın yanında yer aldı. Böylece kuzey Suriye de Irak’ın kuzeyinde AKP’nin desteğiyle temeli atılan  Kürdistan’a ekleniyor.
Peki, bu iktidar ve onu yöneten Erdoğan Amerika’ya karşı ne yapıyor?
-Hiçbir şey!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 343 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 321 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar