Ergenekon Mahkemesi FETÖ’ye inanmıyor

Türk yargısı görünürde Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı hukuk savaşı veriyor. Lakin, bu mücadelenin bütün boyutlarıyla yürütüldüğüne...

Türk yargısı görünürde Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı hukuk savaşı veriyor. Lakin, bu mücadelenin bütün boyutlarıyla yürütüldüğüne inanmıyorum.

Bunun en açık kanıtı dün başlayan Ergenekon davası ile ortaya çıktı.

2007 yılında FETÖ’nün başlattığı bu tuzak davayı kaçak savcı Zekeriya Öz başlatmıştı. Zekeriya Öz, bugün artık FETÖ’nün adliyedeki baş elemanı olarak terör örgütü üyesi kabul ediliyor.

Ve bu davanın görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin savcıları ile hakimleri, terör örgütü elemanı olarak ya tutuklanmışlar ya da kaçaklar.

YARGITAY’I DİNLEMEDİLER

Yargıtay, geçen yıl 21 Nisan’da verdiği kararda, Ergenekon Davası’nın tuzak dava olduğunu ortaya koydu. Ortada Ergenekon örgütü diye bir örgüt olmadığını bile karar bağladı. Dava, yeniden görülmesi için yerel mahkemeye bırakıldı. Yerel mahkeme konuyu 21 Hazıran 2017’de görüşeceğini açıkladı. Böylece araya tam 14 ay girdi… Ki yargılamanın yeniden başlatılması için bu kadar uzak bir tarih verilmesi beni kuşkulandırmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 341 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 319 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 368 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar