Ben Katar’cıyım

Dünyanın başına yeni bir bela daha açıldı: Arap yarımadasındaki küçük ülke Katar ile bölgedeki diğer Arap ülkeleri birbirlerine girdiler. Katar’ın karşısındakilere bir bakın: Suudi...

Dünyanın başına yeni bir bela daha açıldı: Arap yarımadasındaki küçük ülke Katar ile bölgedeki diğer Arap ülkeleri birbirlerine girdiler. Katar’ın karşısındakilere bir bakın: Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Yemen…
Al birini vur öbürüne…
Modern dünyada Orta Çağ hayatını sürdürmeye çabalıyorlar. Bunu da Amerika’nın desteği ile yürütüyorlar.
Birden bire Katar “kötü çocuk” ilan edildi.
Sebebini de “Katar, terör örgütlerini destekliyor!” diye açıkladılar.
Ama gerçek çok daha farklı:
*Katar’ın doğalgazı ve petrolü İran’la aynı havzada bulunuyor. Bu yüzden Katar, İran’a karşı kurulmak istenen Sünni bloka katılmakta gönülsüz davranmıştır. Böylece İsrail kaynaklı Amerikan projesi zaafa uğramıştır.
*ABD; bölgedeki öbür ilkel rejimle yönetilen ülkelerden olduğu gibi Katar’dan haraç istemiştir. Suudiler 380 milyar dolar vermeyi silah alımı adı altında kabul ettiler. Belli ki 500 milyar dolar olduğu söylenen bu haraç konusunda Katar olumsuz cevap vermiştir.
*Katar’ın Müslüman Kardeşler de dahil bazı terör örgütlerine para yardımı yaptığı iddiaları elbette soruşturulmalıdır. Lakin bu örgütleri kullanan asıl gücün Amerika olduğu da pek açıktır. Başta Suudiler olmak üzere, Körfez ülkeleri bu örgütleri hep desteklemişlerdir.
*Bu ambargoda, Katar’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım da birazcık etkili olmuştur. Türkiye’deki birileri, Katar-Erdoğan ilişkisine bakarak bu ülkeye uygulanan baskıya evet diyebilir.
Ben ise açık biçimde hayır diyorum. Eğer uluslararası bir ayrışmada Amerika bir tarafta ise, onun karşısında duranlar doğru yerdedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 353 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar