Bankaları besleyen Erdoğan’ın ta kendisidir

Hem Türkiye’yi sen yöneteceksin hem de muhalefette imişsin gibi bağırıp çağıracaksın; başarısızlığın sebebini başkaları gibi göstereceksin… Hem baraka kurulması bile yasak olan...

Hem Türkiye’yi sen yöneteceksin hem de muhalefette imişsin gibi bağırıp çağıracaksın; başarısızlığın sebebini başkaları gibi göstereceksin…

Hem baraka kurulması bile yasak olan Ataköy Plajı’nın üstüne bile gökdelenler diktireceksin; hem de “İstanbul’u mahvettiniz!” diye yapsatçılara bağıracaksın.

Tam bir kayıkçı kavgası…

Son örneklerinden birisini geçen gün yaşadık.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon’daki konuşmasında bütün gücüyle bankalara çattı. Dediklerini özetleyelim: “… bu yıl bankaların kâr oranlarını neredeyse ikiye katladıkları görülüyor, bu bir felaket ve bu para bunların cebinden çıkmıyor, kendi öz sermayeleri değil. (…) Geçtiğimiz yıl çektiğimiz onca sıkıntının sonunda Türkiye yüzde 2.9 büyürken bankalar yüzde 40 civarında kâr artışı elde etmişse burada bir sorun var demektir.”

FAİZLERİ SEN YÜKSELTTİN

Haklı mı; haklı!

Ama gerçek daha farklı: Bankalar eğer kârına kâr katan paralar kazanıyorsa buna yol açan sistemi sürdüren bizzat Erdoğan’dır.

2001 krizinden sonra Türkiye’nin kaderinin teslim edildiği Kemal Derviş, bankaları koruyan bir sistem kurdu. AKP iktidara gelince bu sistemi aynen aldı ve bankaları daha da koruyacak bir hale getirdi. Yani, eleştirdiği sistem Kemal Derviş-Tayyip Erdoğan ikilisinin eseridir.

Daha da önemlisi, bankaların kar kaynağı olan yüksek faiz konusundaki “tavşana kaç, tazıya tut” diyen Sayın Erdoğan’dır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 353 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar