Ayder Yaylası’nı İsmet Paşa berbat etti

1999’da otomobilimle Ayder Yaylası’na gittim. Solumda akan coşkun derenin üstündeki zarif kemerli taş köprülere hayranlıkla baka baka… Beni sisler içindeki yayla karşıladı. Barakalardan başka bir şey yoktu....

1999’da otomobilimle Ayder Yaylası’na gittim. Solumda akan coşkun derenin üstündeki zarif kemerli taş köprülere hayranlıkla baka baka… Beni sisler içindeki yayla karşıladı. Barakalardan başka bir şey yoktu. Öyle bir yerde karnımı doyurdum. Sonra da Uzungöl’e uğradım. Oraya da coşkun coşkun akan bir dere boyunca hayranlık duygularıyla dolarak vardım.

Ama birileri Ayder’den Uzungöl’e ve oradan Ege’nin en saklı koylarına kadar en el değmemiş doğa alanlarımızı paramparça ettiler. Yasaları çiğneyerek buraları beton bloklarla doldurdular.

Yetmedi; Ayder’den akan dere de dahil bütün derelerin suyunu çaldılar.

-Rizelilere ne kaldı?

-Derelerin taşları

***

Geçenlerde Rize’ye giden AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ayder Yaylası’nın ve Uzungöl’ün betonlaştırılıp rezil edilmesine duyduğu öfkeyi dile getirdi. "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 353 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar