15 Temmuz’a ihanet ettiler

Türkiye, 15 Temmuz’da CIA’ya ilk kez suçüstü yaptı… Amerikan emperyalizminin planladığı kalkışma, Atatürkçü askerlerin, vatansever polislerin direnişi ile bastırıldı. Halk da sokağa...

Türkiye, 15 Temmuz’da CIA’ya ilk kez suçüstü yaptı… Amerikan emperyalizminin planladığı kalkışma, Atatürkçü askerlerin, vatansever polislerin direnişi ile bastırıldı. Halk da sokağa inerek direnen askere ve polise moral verdi.

Ama ertesinde AKP, bu demokrasi zaferini hemen kuşattı. Askerin-polisin başarısını yok saydı. Darbenin önlenmesini, türbanlıların ve sakallı-poturlu IŞİD taslağı tiplerin başarısı gibi gösterdi.

Yetmedi… Hükümet, olağanüstü Hal ilan ederek, darbe ile ilgisi olmayan işleri de karşıdevrim biçiminde uygulamaya başladı. Örneğin Milli Eğitim politikasını akılcı ve çağdaş çizgiden çıkartıp dinci-gerici bir şekle soktular. Bilimin temellerinden evrim kuramını ders konularından çıkartıp yerine cihadı koymaları boşuna mıdır? Bu yolla, okullarımızı, özendikleri-övdükleri Orta Çağ medreselerine çevirdiler, çeviriyorlar. Böylece zihinsel kölelerden oluşan bir toplum inşa etmeyi geliştirdiler.

Bu amaca ulaşmak için de Atatürk’le ve ilkeleriyle mücadeleyi derinleştirdiler.

Ülkemiz hızla Pakistanlaşıyor…

BİRLEŞTİRMEDİ BÖLDÜ

Halbuki 15 Temmuz, partilerüstü olarak değerlendirilseydi, bütün milletin katılacağı bir demokrasi bayramı yapılabilirdi. Ama son kutlamada ne gördük:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 353 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar