Uyumak yasak

Evvelki gün Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde Sibel Eraslan’ın da konuşmacı olduğu paneli dinlemek için Selahadin Eş Çakırgil bey ile Kızlaraağası Medresesi’nde buluşmak üzere...

Evvelki gün Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde Sibel Eraslan’ın da konuşmacı olduğu paneli dinlemek için Selahadin Eş Çakırgil bey ile Kızlaraağası Medresesi’nde buluşmak üzere anlaştık.

Sibel Hanım Kayseri’den gelemediği için yetişemedi ama ondan sonra konuşan Selçuk Özdağ beyi bir miktar dinleme imkanım oldu. Selçuk beyi sonuna kadar dinleyemedim ama daha önce duymadığım bir bilgi verdi Özdağ.

Süleyman Demirel’e 12 Mart muhtırasında niye şapkasını alıp kaçtığını sormuşlar, ‘Şapkamı bıraksa mıydım?!’ diye espri yaptıktan sonra, ‘Arkamda bir Mustafa Kemal resmi, önümde de Menderes’in dar ağacında asılan resmi var. İşin hakikati korktum’ demiş.

Özdağ, ‘15 Temmuz’da Recep Tayyip Erdoğan korkmadı, darbe girişimi başarısızlığa uğradı’ diyerek isabetli bir tespit yaptı.

***

Aynı gün Fındıkzade’de Suriyelilerin işlettiği ‘Leyali Şamiyye’ lokantasında Iraklı muhalif liderlerden biriyle buluştuk ve Irak’ı konuştuk. Irak’ın işgalinden sonra ABD’liler tarafından hapse tıkılan daha sonra Maliki döneminde yine tutuklanan ve soluğu Türkiye’de alan eski bir albay.

Öğrenciliğinden beri Erbakan hareketini beğenerek takip ettiklerini, o hareketin şimdi Erdoğan tarafından sürdürüldüğünü ve onun politikaları sayesinde Türkiye’nin İslam dünyasının tek sığınağı haline geldiğini bölge sorunlarının Türkiye’siz halledilemeyeceğini anlattı. Uzun uzun Irak’ı konuştuk.

O da Erdoğan’ın cesaretine hayrandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar