Mesele Musul değil mesele Tahran!

ABD sonradan itiraf ettiği gibi asılsız gerekçelerle Irak’ı işgal etmişti.  Sünni-Şii çatışmasını körükleyerek ülkeyi İran nüfuzuna terk etti. Demokrasi yerine...

ABD sonradan itiraf ettiği gibi asılsız gerekçelerle Irak’ı işgal etmişti. 

Sünni-Şii çatışmasını körükleyerek ülkeyi İran nüfuzuna terk etti.

Demokrasi yerine ülkeye kaosu egemen kıldı.

Antidemokratik seçim kanunu ile sürekli Şiileri iktidarda tuttu.

Şii yönetimlerin baskısından illallah diyen Sünni çevreler 2013 yılı boyunca değişik etkinliklerle Şii baskısını protesto ederek dünyaya duyurmak istediler.

***

Duyan olmadı.

Irak’ın işgali, peşinden Şii baskısı DAİŞ denen örgüte davetiye çıkardı.

DAİŞ Irak’ın batısında ve Suriye’nin doğusunda büyük bir alana hükmetmeye başladı.

DAİŞ 2014 yılında başlayan Sünni ayaklanmayı fırsata çevirerek Musul’u da ele geçirdi.

DAİŞ, yakarak, yüksek binadan atarak, tank paletleriyle ezerek, boğazlayarak yaptığı vahşice infazlarla dünyaya korku saldı. Batı dünyası bu bahaneyle bir koalisyon oluşturdu ve bölgeye havadan bomba yağdırdı.

Türkiye’nin yöntemin yanlışlığına işaret eden ikazları dikkate alınmadı.

Onlar saldırdıkça DAİŞ güçlendi. Eli Paris’e kadar uzandı!

***

Şimdi Fransa, Almanya ve İngiltere parlamentolarından DAİŞ’le mücadele için kararlar çıkarttılar. Fransızlar Paris olayından sonra, İngilizler de geçen hafta parlamentodan karar çıkar çıkmaz hava saldırısına başladılar. Ama DAİŞ alan hâkimiyetini hala sürdürüyor!

Karadan temizlik harekatı yapılmadıkça hava saldırılarının DAİŞ’i etkilemediği gerçeği yavaş yavaş kabul görmeye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.863 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 484 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar