İslamcılık ve gözlük sorunu

İslamcı tabirini başından beri tasvip etmedim. İslami literatürde mümin, müttaki, zahid, abid gibi vasıflar var ama İslamcı diye bir vasıf yok. Kur’an da (Hacc,78) Allah’ın bizleri Müslüman olarak...

İslamcı tabirini başından beri tasvip etmedim. İslami literatürde mümin, müttaki, zahid, abid gibi vasıflar var ama İslamcı diye bir vasıf yok.

Kur’an da (Hacc,78) Allah’ın bizleri Müslüman olarak isimlendirdiğini çok açık bir şekilde belirtir.

Oduncu demirci gibi bir meslek ifade eden, o meslek üzerinden gelir elde eden bir şahsı çağrıştırdığı için ben başından beri bu İslamcı tabirini benimsemedim.

Galat-ı meşhur luğatı fushadan evladır gereğince kullandığım olmuştur ama bu kelimeyi asla sevmedim benimsemedim. Bu yüzden ben İslamcı değilMüslümanım.

***

Gerçi Müslümanım diyip İslam’ın gerçeklerine karşı çıkanların sayısı az değil ama bir insan kendisini Müslüman görüyorsa ona ‘sen Müslüman değilsin’deme hakkımız da yok. Yetiştiği ortam aldığı kültür onu o düşünce şekline sokmuş olabilir. O durumda Müslüman’a düşen onu din kardeşi bilip lisanı münasiple ikaz etmek, samimi olarak yarmak(nasihat)tır.

Efendimiz “Din nasihattır” buyurmuş yani karşıdakini dışlamadan düşman ilan etmeden kabul edilebilir bir yöntemle doğruyu anlatmak, tebliğ etmek, uyarmaktır din.

Kimi ham softaların yaptığı gibi dinsiz imansız kafir münafık diyip Müslüman olduğunu söyleyen birine karşı nefret dilini kullanmak doğru bir yöntem değildir.

***

Neyse mevzu bu değildi. Bazı meslektaşlarımız İslamcılığın öldüğüne bazı İslamcıların devlete ajanlık yaptığına dair yazılar yazdılar. Akabinde birilerini itham ettiler ve mevzu medyada tartışılır oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar