‘Dörtyüzbinini öldürmek lazım’

Darbe mahkemelerinden adalet beklenmez. Darbecilerin iradesi mahkeme kararına dönüşür.  Yassıada’da mahkeme başkanının, “Sizi buraya tıkan irade böyle istiyor” itirafı meşhurdur. Adnan...

Darbe mahkemelerinden adalet beklenmez. Darbecilerin iradesi mahkeme kararına dönüşür. 

Yassıada’da mahkeme başkanının, “Sizi buraya tıkan irade böyle istiyor” itirafı meşhurdur.

Adnan Menderes hukukun gereği olarak değil darbecilerin isteği ve muhaliflerinin nefreti neticesinde idam edilmiştir.

Menderes’e 29 yıl sonra itibarı iade edilmiş devlet töreniyle anıt mezara taşınmıştır.

***

Mısır devrimi sonrası seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi bir sene sonra General Sisi tarafından bir darbe ile azledilmiş ve tıpkı Menderes gibi ona da darbe mahkemesi, idam cezası vermiştir.

Sadece ona değil seçilmiş çok sayıda insana toplu idam cezaları verilmiştir.

İdam gerekçesi tamamıyla siyasidir. Mursi ve arkadaşlarına duyulan kin ve nefret darbe mahkemelerinde idam hükmüne dönüşmüştür.

***

Demokrasi, özgürlükler ve insan hakları edebiyatını dilinden bırakmayan batı dünyası, Mısır’daki darbe yönetimine baskı uygulayacağı yerde darbecilere meşruiyet kazandıracak adımlar atmışlardır.

Türkiye’den başka darbeye darbe diyen çıkmamıştır!

Başta Obama olmak üzere darbeci Sisi’yi BM Genel Kurulu’na bile kabul edip onunla kucaklaşmaktan çekinmemişlerdir.

Bundan cesaret alan darbeciler işi iyice çığırından çıkarmışlar ve özellikle Müslüman Kardeşler hakkında barbarlara rahmet okutacak uygulamalarına devam etmişlerdir/etmektedirler.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar