Yıllık izinde kimler şanslı?

Geçen yazımda yaz tatilinin gelmesiyle birlikte kullanımları başlayan yıllık izin kullanımında püf noktalarını yazmıştım. Bu yazımızda da denizcilerin, gazetecilerin yıllık izin hakkını...

Geçen yazımda yaz tatilinin gelmesiyle birlikte kullanımları başlayan yıllık izin kullanımında püf noktalarını yazmıştım. Bu yazımızda da denizcilerin, gazetecilerin yıllık izin hakkını yazacağız.

Deniz İş Kanunu, İş Kanunu ve Basın İş Kanunu’nda çalışanlar açısından yıllık izne hak kazanma ve kullanmalarda bazı farklılıklar vardır.

Özellikle 6 ay çalışılarak izne hak kazanılması ve 10 yıldan fazla mesleki kıdemi olan gazetecilerin 6 hafta izin kullanması avantaj sağlıyor.

Gazetecilerin yıllık izni

Yıllık izin kullanımında Basın İş Kanunu da farklı düzenlemeler içermektedir.

Gazetecilerin yıllık izin hakkı günlük süreli yayınlarda veya günlük olmayan yayınlarda çalışan gazeteciler için farklılıklar vardır.

Günlük süreli yayınlarda (mevkutelerde) çalışan gazeteciye, sürekli veya aralıklı olarak en az bir yıl çalışmış olmak şartıyla, yılda dört hafta ücretli izin verilecektir. Ancak bu kişilerin mesleki hizmetinin on yıldan fazla olması halinde altı hafta ücretli izin verilecektir.

Günlük olmayan yayınlarda çalışan gazetecilere her altı aylık çalışma devresi için iki hafta ücretli izin verilecektir (Basın İş Kanunu md. 21).

Gazetecinin kıdemi aynı gazetedeki hizmetine göre değil, meslekteki hizmet süresine göre hesaplanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar