Yıllık İzin Hakkına Dikkat!

Mevsim itibariyle çalışanlar yıllık izin kullanmaya başladı. Haliyle bu dönemlerde sorular da hep yıllık izinle ilgili oluyor.  Bizde bu nedenle okur sorularına cevap vermiş...

Mevsim itibariyle çalışanlar yıllık izin kullanmaya başladı. Haliyle bu dönemlerde sorular da hep yıllık izinle ilgili oluyor. 

Bizde bu nedenle okur sorularına cevap vermiş olalım. 

Çalışanların en önemli haklarından birisi de yıllık izin hakkıdır. Çalışan işçinin daha verimli veya aynı seviyede çalışmasını devam ettirebilmesi için, belli bir süre dinlenmesi gereklidir. 

İş Kanunu’nda da yıllık izin ayrıca korunmuş ve düzenlenmiştir. Buna göre, İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir. En önemli kural ise, çalışanın talebi bile olsa yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez. 

Anayasa çalışanların dinlenme hakkına sahip olduklarını, ücretli hafta ve bayram tatili ile &

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 183 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar