Vatandaş ‘ekonomik açılım’ bekliyor-4

Bir süredir bu köşeden, kamuoyundaki ekonomik ve sosyal beklentilere ilişkin ‘gerçekçi’ çözüm önerilerimizi ele alıyoruz. Bugün de 7 Haziran seçimlerinde en çok gündeme gelen emekli...

Bir süredir bu köşeden, kamuoyundaki ekonomik ve sosyal beklentilere ilişkin ‘gerçekçi’ çözüm önerilerimizi ele alıyoruz. Bugün de 7 Haziran seçimlerinde en çok gündeme gelen emekli maaşlarını, Kimlik Bildirme Kanununu ve Kamudaki Paralel Yapıyı ele alacağız. 

Özellikle 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana AK Parti hükümetleri döneminde artırılan refah düzeyinin ve ekonomik istikrarın devamı için güçlü bir AK Parti’ye olan ihtiyaç bugün daha çok hissediliyor.

Önceki gün sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iade etti.

Dolayısıyla muhtemelen kasım ayında yapılacak olası bir erken seçimde vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal beklentilerini karşılayacak hususların AK Parti seçim beyannamelerinde dikkate alınması son derece faydalı olacaktır.  

Emekliler için neler yapılabilir?

Emekliler tüm ülkelerde korunan ve çeşitli pozitif ayrımcılığa tabi tutulan kesimlerin başında gelmektedir. Ülkemizde de özellikle AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar yapılan bazı düzenlemelerle emeklilerin aylıkları enflasyondan çok daha yüksek oranlarda artış yapılarak yükseltilmiş olsa da, 1999 yılında yapılan düzenlemeler nedeniyle emeklilerin aylık bağlanmasından kaynaklanan  mevzuat emeklilerin mağduriyetlerine neden olan sonuçlar doğurmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar