Vatandaş ‘ekonomik açılım’ bekliyor-2

Geçen hafta vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal beklentilerine ilişkin ‘gerçekçi’ çözüm önerilerimizi ele almaya başlamıştık. Bu bugün de yazımızda ‘Tarımda yaşanan...

Geçen hafta vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal beklentilerine ilişkin ‘gerçekçi’ çözüm önerilerimizi ele almaya başlamıştık. Bu bugün de yazımızda ‘Tarımda yaşanan sıkıntılar’ ve ‘Vergi’ ile devam edeceğiz. 

Tarım kredilerinde tekel kalkmalı

Ülkemizde AK Parti hükümetleri döneminde tarımı destekleyecek çok sayıda uygulama yapılmasına rağmen bazı ilave düzenlemeler yapılması gerektiği görülmektedir.

Tarımda sübvansiyonlu tarım kredilerinin sadece Ziraat Bankası tarafından verilmesi çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Mümkünse hizmet kalitesinin yükselmesi için ya tüm bankalara açılması yada en azın Ziraat Bankası’na ilave olarak bir özel ve bir kamu bankası daha sübvansiyonlu tarım kredilerini verebilmelidir. Ayrıca katılım bankalarının da bu kredileri kullandırması sağlanmalıdır. Böylece sübvansiyonlu kredilerin rekabete açılması sağlanmalı ve tüm bankalar sübvansiyonlu tarım kredilerini kullandırabilmelidir. 

Ziraat Bankası’nın uygulamada çiftçinin aldığı kredinin 1,5 katı oranında teminat istemesi ve ipotek verilen gayrimenkullerin değerlerinin ekspertiz şirketlerince çeşitli nedenlerle düşük gösterilmesi suretiyle çiftçiler mağdur edilmektedir. Çiftçinin aldığı kredinin 1,5 katı oranında teminat istenmesi uygulamasından vazgeçilmelidir. Çiftçilerden alınan komisyon ve masraflar kaldırılmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar