Vatandaş ‘ekonomik açılım’ bekliyor (1)

Geçtiğimiz 7 Haziran seçimleri incelendiğinde ekonomik ve sosyal değerlendirmelerin ve beklentilerin bu seçimde en fazla gündemde olan husus olduğunu gördük.  Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip...

Geçtiğimiz 7 Haziran seçimleri incelendiğinde ekonomik ve sosyal değerlendirmelerin ve beklentilerin bu seçimde en fazla gündemde olan husus olduğunu gördük. 

Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde yapılan ve yine Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı dönemlerinde de devam ettirilen birçok uygulama ile hem çalışanlar için başta asgari ücret, SGK emekli maaşları, sağlık ve sosyal güvenlik hakları, işletmelerin vergi ve SGK teşviklerine kadar birçok konuda önemli düzenlemeler ve haklar getirilmiştir.

3 Kasım 2002 tarihinde tek başına hükümet kuran ve bugüne kadar hep halktan ve doğrulardan yana kararlar alan AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretin ve emekli maaşlarının 2002 yılına oranla kaç kat arttığı rakamların incelenmesi halinde daha rahat görülebilecektir.

Ancak 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye asgari ücret, emekli maaşları ve sosyal güvenlik üzerinden yapılan haksız eleştiriler seçmen üzerinde kısmen etkili olduğu görülmektedir.

Önümüzdeki seçimlerde de gündeme geleceğini düşündüğüm ekonomik ve sosyal vaatlere yönelik bazı değerlendirmeler yapılmalıdır. 

Biz de önümüzdeki birkaç yazıda olası bir erken seçimde seçim beyannamelerinde yer verilmesinin yararlı olduğunu düşündüğümüz önerilerimizi paylaşalım istedik.

Yeni dönemde herkesin ortak beklentisi siyasi istikrarsızlığın sona ermesi, ekonomik açılımların gerçekleşmesi ve refah seviyesinin artmasıdır. Bunun için bir dizi öneride bulunmak mümkün olsa da, ülke kısıtlılıklarının dikkate alınması ve ‘gerçekçi’ çözüm üretmek yerinde olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar