Torba Kanun’da kimlere müjde var

TBMM’ de kabul edilen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanmasını beklediğimiz son “Torba Kanun”da toplumun tüm kesimlerine önemli yenilikler...

TBMM’ de kabul edilen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanmasını beklediğimiz son “Torba Kanun”da toplumun tüm kesimlerine önemli yenilikler, müjdeler var. Bu değişiklerin önemli bir kısmı esasen toplumun mağdur kesimlerinin mağduriyetinin giderilmesi ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacını taşıyor. Bugün köşemizden bu önemli değişikliklerin bir bölümüne yer verelim istedik. İşte yapılan yenilikler:

Seyyanen zam geliyor

Hem Ak Parti’nin Kurucu Genel Başkanı ve Lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hem de Ak Parti’nin Genel Başkanı ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun her zaman büyük bir değer atfettiği ve sorunlarının çözümünde duyarlı oldukları iki kesim var, engelliler ve yaşlılar. Ak Parti’nin iktidar olduğu ilk günden bu yanan yaşlılar ve engellilere yönelik çok sayıda önemli düzenleme yapıldı.

İşte bu değerin bir sonucu olarak torba kanunla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine Temmuz ayı ödeme döneminde yapılacak artıştan sonra, dosya bazında ödenmesi gereken tutar esas alınmak suretiyle bin lira ve altındaki gelir ve aylıklara 100 lira, bin liranın üzerindeki gelir ve aylıklara da bin 100 lirayı geçmeyecek şekilde seyyanen zam yapılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar