Suriye’de kaçırılan fırsatlar

Arap baharı Arapların intifada (silkiniş) hareketiydi. Lakin bu silkinişin dindarların iktidarıyla sonuçlanacağı görülünce emperyalist güçler müdahale etti. Tunus...

Arap baharı Arapların intifada (silkiniş) hareketiydi. Lakin bu silkinişin dindarların iktidarıyla sonuçlanacağı görülünce emperyalist güçler müdahale etti. Tunus dışında Arap baharı yaşayan ülkeler eskisinden beter oldu.

Bu manzarayı gören İslam karşıtları ise bütün suçu Müslümanlara yükleyerek İslam’ı mahkum etmeye çalıştılar.

Evet Müslümanlarda da kusurlar olabilir vardır ama asıl suçlu diktatörleri destekleyenler ve darbecilere arka çıkanlardır.

Demokrasi edebiyatı yapıp demokrasiden korkanlardır.

Suriye’de olayların bu raddeye gelmesinin temelinde de Esed diktatörünü Suriye halkının iradesine tercih edenler vardır.

***

Bugün Suriye’de akan kanın asıl sorumluları düşmesine iki saat kala Esed’in imdadına yetişenlerdir.

Ve bu müdahaleye sessiz kalanlardır.

Türkiye bütün bu aşamalarda en doğru olanı yapmış, bir an önce istikrarın sağlanması için gereken uluslar arası adımları eksiksiz atmıştır. Radikal örgütler piyasaya çıkmadan uyarmıştır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar