Seçim kazandıracak öneriler 2

AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyannamesinde yer vermesi halinde önemli bir avantaj sağlayacak başlıkları yazmaya devam ediyoruz.  1- GSS zorunluluğu kaldırılmalı Tüm vatandaşlarımızın sağlık...

AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyannamesinde yer vermesi halinde önemli bir avantaj sağlayacak başlıkları yazmaya devam ediyoruz. 

1- GSS zorunluluğu kaldırılmalı

Tüm vatandaşlarımızın sağlık güvencesi altına alınması amacıyla getirilen GSS zorunluluğunun kaldırılması talebi geldiğini belirtmeliyiz.

Özellikle ay içinde SGK’ya eksik gün nedeni “kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışma ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışma” olarak bildirilen kişilerin eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamaları da önemli bir eleştiri konusu oldu.

Bu hüküm kaldırıldığında hem part-time çalışanlar için 30 güne tamamlama zorunluluğu olmayacağından sigortasız çalışılmayacak hem de SGK prim kaybına, maliye de vergi kaybına uğramayacaktır.

2- Emeklilikte yaşa takılanlara sağlık yardımı verilmeli

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çok sayıda talep geliyor. Emeklilik yaşının düşürülmesi mümkün olmamakla birlikte, sigortalılık süresi ve prim gününü doldurup çalışmayanların ilave olarak ödediği Genel Sağlık Sigortası (GSS) Primi mağduriyetlere yol açıyor.

Bu nedenle, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın, sigortalılık süresi ve prim gününü doldurup emeklilik yaşını beklemeleri halinde çalışmadıkları dönemlerde Genel Sağlık Sigortası (GSS) Primi alınmayacağı yönünde bir düzenleme olumlu olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar