Okul aile birliklerine müjde

Okul-aile birliklerinin yaşadığı mağduriyeti daha önce birkaç bu köşeden dile getirmiştik. Özellikle 2015 yılı 7 Haziran seçimlerinden önce, okul aile birliklerini zor durumda bırakan uygulama velileri...

Okul-aile birliklerinin yaşadığı mağduriyeti daha önce birkaç bu köşeden dile getirmiştik. Özellikle 2015 yılı 7 Haziran seçimlerinden önce, okul aile birliklerini zor durumda bırakan uygulama velileri çileden çıkartmıştı. Çeşitli itiraz ve dava süreçlerinden sonra, nihayet bu haksız uygulama değiştiriliyor.

Kural olarak, kamu işyerlerinin beş puanlık prim teşviklerinden yararlanması mümkün değildir. Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kurulan okul-aile birlikleri kamu işyeri gibi değerlendirilmiş ve beş puanlık teşvikten mahrum bırakılmıştır.

Ayrıca bu mahrumiyet, seçimden hemen önce sadece bir genel yazı ile yaratılmıştı. SGK tarafından 22.01.2015 tarihinde yayınlanan Genel Yazı’ da eğitim kampüslerinde yer alan okullar dâhil Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve eğitim kurumlarında kurulan okul aile birlikleri, SGK tarafından kamu işyeri sayılarak okul aile birliklerinin beş puan teşvikinden yararlanamayacağı yönünde bir düzenleme yapılmıştır. Yani çocuğunu okutan ailelerin kurduğu aile birlikleri SGK yönetimi tarafından kamu kurumu sayılmıştır.

Hatta bu teşvikten yararlanan okul-aile birliklerine, karşılanması güç idari para cezaları gönderilmiş, eğitim yuvaları mağdur edilmiştir. Daha önce dile getirdiğim gibi, yaratılan bu mağduriyete karşı toplumun birçok kesiminden tepkiler gelmiş ancak SGK sessiz kalmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar