Nafaka veren ‘AGİ’yi alır

Eşlerin evlilik süresince birliğin mutluluğunu sağlamak, çocukların bakımını, eğitimini ve gözetimini beraberce özen göstererek yerine getirmek, birlikte yaşamak, birbirlerine sadık kalmak ve birliğin...

Eşlerin evlilik süresince birliğin mutluluğunu sağlamak, çocukların bakımını, eğitimini ve gözetimini beraberce özen göstererek yerine getirmek, birlikte yaşamak, birbirlerine sadık kalmak ve birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılma yükümlülükleri bulunmaktadır. Evlilik birliği boşanma halinde sona ermektedir. Bu birliğin sona ermesi durumunda eşlerin ve çocukların mağduriyetlerini önlemek amacıyla nafaka verilmesi kararlaştırılabilmektedir. 

 Ücretin gerçek usulde vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanmaktadır. Asgari geçim indirimi çalışanların ücretlerinin vergi tutarlarından direk bir indirim sağladığından, net ücreti arttırmaktadır. Asgari geçim indirimi; asgari ücretin yıllık bürüt tutarının; mükellefin kendisi için yüzde 50’si, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eşi için yüzde 10’u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere; ilk iki çocuk için yüzde 7.5 diğer çocuklar için yüzde 5’idir. 

Asgari geçim indiriminin uygulanmasında çocuk tabiri, mükellefle birlikte oturan veya mükellef tarafından bakılan 18 yaşını veya tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış çocukları, eş tabiri ise, aralarında yasal evlilik bağı bulunan kişileri ifade etmektedir. Eşlerden her ikisinin de ücretli olması halinde çocuklar yalnızca sosyal güvenlik yönünden tabi oldukları eşin bildirimine dahil edilecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar