Meslek kodunu hatalı bildirene ceza var

Sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları işe uygun meslek kodu ile bildirilmesi önem arz etmektedir.5510 sayılı Kanuna göre; Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesinde, sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları ...

Sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları işe uygun meslek kodu ile bildirilmesi önem arz etmektedir.

5510 sayılı Kanuna göre; Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesinde, sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları işe uygun meslek adı ve kodunu, gerçeğe aykırı bildiren her bir işyeri için aylık asgari ücreti geçmemek üzere meslek adı ve kodu gerçeğe aykırı bildirilen sigortalı başına asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanır.

Yapılan düzenlemeye göre Sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları işe uygun meslek adı ve kodunun bildirilmesi gerekmektedir.

Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesinde, sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları işe uygun meslek adı ve kodunu, gerçeğe aykırı bildiren her bir işyeri için aylık asgari ücreti geçmemek üzere meslek adı ve kodu gerçeğe aykırı bildirilen sigortalı başına asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.

İdari para cezası 01/01/2018 tarihi itibarıy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar