Kısa çalışma ve ücretsiz izindeki işçi sağlıktan yararlanabilir mi?

Başka bir ifade ile Nakdi Ücret Desteği alan işçiye bu dönem için ilave olarak GSS prim borcu çıkartılmamaktadır. Yine aynı şekilde Nakdi Ücret Desteği alan işçiler de sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Covid-19 virüs salgını kısa çalışma yapılması açısından dışsal etkilerden kaynaklanan zorlayıcı neden olarak kabul edilmiş olup hali hazırda kısa çalışma uygulaması işyerlerinde yaygın olarak sürdürülmektedir.

Yine iş sözleşmesinin belli şartlar haricinde işverence feshinin yasaklandığı bu dönemde çalışanların pandemi ücretsiz izne gönderilmeleri halinde nakdi ücret desteği ödenmektedir.

Bazı çalışanların sağlık kuruluşlarına yaptıkları başvurularda kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldıkları için sağlıktan yararlanamayacakları yönünde bilgilendirme yapıldığı görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 183 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar