İş güvenliğinde yeni dönem

11 Nisan tarihindeki yazımızda özellikle iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili önemli değişiklikler de yapıldığını bir sonraki yazımızda da bunu konu alacağımızı...

11 Nisan tarihindeki yazımızda özellikle iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili önemli değişiklikler de yapıldığını bir sonraki yazımızda da bunu konu alacağımızı belirtmiştik.

Özellikle Soma Faciası sonrasında 301 madencimizin hayatını kaybetmesiyle birlikte başta madencilik sektörü olmak üzere iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili önemli değişiklikler yapılmıştır. İşte son yapılan değişiklikler:

Üretim zorlaması yapılamayacak, işçi iş durduracak

Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve kamudan ihale ile alınan işlerde; teknolojik gelişme, iş gücü kapasitesinin arttırılması, üretim metotlarında yenilik gibi bir kısım unsurlar sağlanmadan; üretim veya imalat planlarına, iş programlarına aykırı hareket edilerek üretim zorlaması nedeniyle hayati tehlike oluşturacak şekilde çalıştırma halinde iş durdurulabilecek. İşyerinde durdurulan işlerde izinsiz çalışma yaptıran işveren veya işveren vekillerine 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Ölümlü iş kazası olan işveren ihaleye giremeyecek

Ölümlü iş kazası meydana gelen maden işyerlerinde, kusuru yargı kararıyla tespit edilen işveren, 2 yıl süreyle kamu ihalelerinden yasaklanacak.

Böylece işverenlerin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yükümlülüklerde daha dikkatli olmaları sağlanacak. Özellikle kamudan ihale alan işverenler yasaklı konuma düşmemek için iş güvenliğine daha fazla önem verecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar