Hangi çalışanların bayram tatili uzayacak?

Kamu kurum ve kuruşlarında Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasına ilişkin tartışmalar bir süredir devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların idari izinli sayılmaları AK Parti Genel...

Kamu kurum ve kuruşlarında Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasına ilişkin tartışmalar bir süredir devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların idari izinli sayılmaları AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım tarafından açıklandı.

Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli olarak toplamda 1.5 gün idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

Söz konusu idari izinli sayılmaya ilişkin uygulama kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeli ilgilendirir. Kamu kurumlarındaki nöbetçi personel ile acil iş ve işlemler yürütülmekte, kamu çalışanlarının önemli bir kısmı bu kapsamda idari izinli sayılmaktadır.

Söz konusu idari izin uygulaması özel sektöre ait işyerlerini kapsamamaktadır. Ancak, dileyen özel sektör işyerleri de bu kapsamda idari izinli sayabileceği gibi, bu günlerde personeline yıllık izin kullandırabilecek veya telafi çalışması da yapılabilecektir.

Özel sektör çalışanları için bayram tatili 4 Temmuz Pazartesi günü saat 13.00’ten itibaren başlayacak olup 7 Temmuz gecesi sona erecektir. Özel sektör işyerleri 1.5 günlük idari izin kapsamında olmayacaklardır. Dileyen özel sektör işyerleri bu günlerde personelini yıllık izne çıkarabilmeleri mümkün olduğu gibi, telafi çalışması da yapılabilecektir.

Telafi çalışması yapılmasını mümkün kılan durumlardan biri de ulusal bayram ve genel tatillerden önce veya sonra işyerinin tatil edilmesidir. Takvim gereği ulusal bayram veya tatil günleri ile hafta tatili günleri arasına bazen yarım, 1, 1.5 veya 2.5 işgünü girebilmekte ve bu günlerde işverenin kararıyla işyeri tatil edilebilmektedir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar