Eve, evlenene ve çocuğa destek var

Başlığa bakan okurlarımızın hem ev alana, hem evlenene ve hem de çocuk yapanlara verilecek Devlet desteğinden büyük bir memnuniyet duyacaklarını düşünüyorum. 27 Mart 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet...

Başlığa bakan okurlarımızın hem ev alana, hem evlenene ve hem de çocuk yapanlara verilecek Devlet desteğinden büyük bir memnuniyet duyacaklarını düşünüyorum.

27 Mart 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve 7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan 6637 sayılı Kanun ile devletin sosyal hayata önemli üç katkısı da hayata geçti. Buna göre, konut alanlara, çeyiz hesabı açanlara ve doğum yapanlara devlet katkısı olacak!

*Ev alana destek: Konut sahibi olmayan Türk vatandaşlarına, yurt içinde satın alacakları ilk ve tek konut için mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden konut hesabı açmaları, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları ve konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı ödenecek. Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20’sini ve azami 15.000 Türk Lirasını geçemeyecek. Azami tutar ise her yıl yeniden değerleme oranında arttırılacak.

*Çeyize devlet katkısı: Türk vatandaşlarına ve mavi kartlılara, mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden çeyiz hesabı açmaları, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları ve evliliklerini müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı ödenecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar