Devlet memurlarının yıllık izni

Çalışanların statüleri ve tabi oldukları yasalar farklılık gösterdiğinden işçi, memur, gazeteci veya gemi adamlarının yıllık izinlerinde de farklı uygulamalar söz konusu olmaktadır. Bugün devlet...

Çalışanların statüleri ve tabi oldukları yasalar farklılık gösterdiğinden işçi, memur, gazeteci veya gemi adamlarının yıllık izinlerinde de farklı uygulamalar söz konusu olmaktadır. Bugün devlet memurlarının yıllık izin konusunu ele alacağız. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102. maddesine göre devlet memurlarının yıllık izin süreleri:

a. Hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün,

b. Hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.

Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilmektedir.

Memurların yıllık izin kullanımı

Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.

Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar