Çalışma hayatında hangi reformlar olacak

Geçtiğimiz yazılarımda AK Parti seçim beyannamesi ile çeşitli konulara dönük seçim vaatlerini ele almıştık. AK Parti bilinçli bir şekilde önümüzdeki dönemde de insanı merkeze alan bir...

Geçtiğimiz yazılarımda AK Parti seçim beyannamesi ile çeşitli konulara dönük seçim vaatlerini ele almıştık. AK Parti bilinçli bir şekilde önümüzdeki dönemde de insanı merkeze alan bir zihniyet içerisinde çalışma hayatına ilişkin reformlarıma devam edecek. Bugün de özellikle, çalışma hayatına dönük reformları ele alalım istedik. 

- Öncelikle 2009 yılında yüzde 43.84 olan kayıtdışı istihdam oranı istikrarlı bir şekilde düşüş göstermiş ve 2014 yılında yüzde 34.97 olarak seyretmiştir. Yeni dönemde de kayıt dışılığın da önemli bir nedeni olan çalışma hayatındaki katılıkların ve istihdam maliyetlerinin azaltılarak, istihdamın gelişimine sağlıklı bir zemin oluşturulacak. İşletmelerimizin rekabet gücü arttırılacak. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadele edilerek kayıtlı çalışan sayısı artırılacak ve prim tabanı genişletilecek.

- Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla sosyal taraflarla diyalog içinde mevcut durum tespiti ve mevzuat çalışması yapılacak. Bu çalışmayla Türkiye’de tüm çalışanların kıdem tazminatından yararlanmasının önü açılacak.

- Mevzuat düzenlemesi yapılarak fazla çalışma sürelerinin aşılması halinde işverenlere idari para cezası verilmesi sağlanacak. Burada amaçlanan şey, yüksek sürelerdeki fazla çalışmaları önleyerek daha fazla kişinin çalıştırılmasını sağlamaktır. Mevcut düzenlemede fazla çalışmalarda kişi başı üst sınır yıllık 270 saattir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar