Çalışma belgesi vermeyen işverene ceza var

İş Kanunu ile işverenlere getirilen yükümlülüklerden birisi de işçinin işten ayrılması durumunda tecrübesi ve mesleğini gösteren bir çalışma belgesinin işçiye...

İş Kanunu ile işverenlere getirilen yükümlülüklerden birisi de işçinin işten ayrılması durumunda tecrübesi ve mesleğini gösteren bir çalışma belgesinin işçiye verilmesidir.

Çalışma belgesi, işçinin iş görme edimini yerine getirirken gördüğü işin türünü, süresini ayrıca talebe bağlı olarak performans ve davranışlara ait bilgi ve belgelerin yer aldığı, bir nevi işçinin ilişkisi içerisinde sergilediği tutumun özeti manasını taşıyan bir belgedir.

4857 sayılı İş Kanunu'nun 28. Maddesinde;

''İşten ayrılan işçiye, işveren tarafından işinin çeşidinin ne olduğunu ve süresini gösteren bir belge verilir. Belgenin vaktinde verilmemesinden veya belgede doğru olmayan bilgiler bulunmasından zarar gören işçi veyahut işçiyi işine alan yeni işveren eski işverenden tazminat isteyebilir. Bu belgeler her türlü resim ve harçtan muaftır.'' Denilmektedir.

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 426. Maddesinde;

''İşveren, işçinin isteği üzerine her zama

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 277 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 165 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar