Bu mesleğe dikkat!

Mevzuat değişikliklerine paralel olarak yeni meslek alanları ve çalışma sahaları ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de son günlerde oldukça cazip hale gelen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı....

Mevzuat değişikliklerine paralel olarak yeni meslek alanları ve çalışma sahaları ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de son günlerde oldukça cazip hale gelen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı. Özellikle son günlerde ücretlerinin 5-10 bin liraya kadar olabilmesi bu mesleği cazip yapıyor. Biz de bugün yeni bir iş ve meslek düşünenlere Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığını anlatalım istedik.

Hangi görevleri var?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanının asıl görevi, işletmenin başındaki kişinin sorumluluğu altında, yapılan işin gereklilikleri kapsamında en uygun araç ve faaliyetleri belirleyip kullanımını sağlayarak, en güvenli yolla bu faaliyetlerin yönetimini kolaylaştırmak. Bunun dışında da tebliğle düzenlenmiş birçok görevleri var.

Türkiye, Tehlikeli Malların Karayolu İle Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşmasına (yani ADR Anlaşmasına) taraf olmuştur.   ADR anlaşması paralelinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı sektörüne pek çok yenilikler getirmiştir. Yönetmelik ile tehlikeli maddelerin,  insan sağlığı ve diğer canlı varlıklar ile çevreye zarar vermeden güvenli ve düzenli bir şekilde kamuya açık karayoluyla taşınması amaçlanmıştır.

Hangi şirketler bu kapsamda?

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar