Annelere müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) AB destekli, 0-24 aylık çocuk sahibi annelere 36 aya kadar aylık 300 Euro hibe destek sağlayacağı ‘Evde Çocuk Bakımı Projesi’ne başvurular, 25 Haziran’da başladı. Proje...

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) AB destekli, 0-24 aylık çocuk sahibi annelere 36 aya kadar aylık 300 Euro hibe destek sağlayacağı ‘Evde Çocuk Bakımı Projesi’ne başvurular, 25 Haziran’da başladı. Proje üç pilot ilde uygulanacak. Başvurular ise 25 Haziran itibari ile yapılmaya başlayacak. 

Proje 0-24 ay aralığında çocuk sahibi ve sigortalı çalışan, iş hayatına geri dönecek veya yeni girecek anneleri kapsıyor. 24 aylıktan küçük çocuğu olanın yararlanabileceği bu destek çocuklar 36’ncı ayı doldurana kadar verilecek.

İlk kez iş hayatına girecek ya da iş hayatına geri dönecek küçük çocuk sahibi annelere ve hizmet akdiyle çalışan annelere (SSK sigortalısı annelere) çocuklarının bakımı için çocuk bakıcısı istihdam edebilmelerini temin etmek üzere bir mali destek sağlanması ve kayıt dışı çalışan çocuk bakıcılarının kayıtlı istihdamının artırılması, çalışan annelerin doğum sonrasında işlerine geri dönme süreçlerinin kolaylaştırılarak işgücü piyasasından kopmalarının önlenmesi ve genel olarak kadınların işgücüne katılımlarının artırılması amaçlanıyor.

Çocuk bakıcısı en az ilkokul mezunu olması, anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması, annenin proje kapsamında başka birinin çocuğu için çocuk bakıcısı olarak beyan edilmemiş olması gerekiyor.

Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında sağlanan hibeden sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları faydalanabiliyor. Yabancı uyruklu anneler bu projeden yararlanamıyor.

Yine çalışan annenin brüt ücretinin, asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmaması gerekmekte olup, bunu aşması halinde projeden yararlanamayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar