65 yaş aylığında sorunlar çözülüyor

Okurlarımız hatırlayacaktır, 26 Eylül 2015 tarihli yazımda, bu köşeden “65 yaş (yaşlılık aylığı) ve engelli aylığında şartlar kolaylaşmalı” başlıklı...

Okurlarımız hatırlayacaktır, 26 Eylül 2015 tarihli yazımda, bu köşeden “65 yaş (yaşlılık aylığı) ve engelli aylığında şartlar kolaylaşmalı” başlıklı yazımda; 

“Bir kısım vatandaşlarımız muhtaç olmasına rağmen değerlendirme kriterleri nedeniyle aylık ve yardımlardan faydalanamıyor.

Özellikle akrabaları ve yakınları tarafından bakılan ancak kendi geliri olmayan yaşlı ve engellilere aylık bağlanmasında hane gelirine bakılmaktadır. Bu nedenle de yaşlı ve engellilerin kendilerinin muhtaç olmasına rağmen bu gelirden faydalanamadıkları görülmektedir. Yaşlı kişinin kendisinin değil de, ikamete dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olunan ailenin gelirine bakıldığında sorunlar yaşanıyor.

Örneğin, muhtaç bir yaşlı, maddi durumu biraz iyi olan yakınının evinde kaldığı takdirde, ikamet ettiği hanenin geliri yüksek çıktığı için kendisine aylık bağlanmamaktadır.

Önemli olan engelli ve yaşlının gelirinin olmamasıdır. Bu nedenle değerlendirme kriterlerinin esnetilmesinde büyük bir fayda vardır. Bu yönde mevzuatta esnekleştirici düzenlemeler yapılmalıdır. Aylık bağlanacak engellinin ve yaşlının geliri yoksa maaş bağlanması yönünde yapılacak düzenleme sorunu ve tartışmayı bitirecektir” diye yazmıştım.

İşte yaşlılarımızın mağduriyetine neden olan bu uygulamaya, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu duyarsız kalmadı. Dün detaylarını yazdığımız AK Parti’nin 10 Maddelik ‘Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi’nde sorunu ortadan kaldıracak değişiklikler açıklandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 186 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 288 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar