15 Temmuz ihanetinde STK’lara düşen görev

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi neticesinde gördük ki, legal görünümlü illegal yapılar toplumun her kesimine, her kurumuna sızarak ve sürekli olarak yurt dışından baş ‘haşhaşi’den talimat alarak...

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi neticesinde gördük ki, legal görünümlü illegal yapılar toplumun her kesimine, her kurumuna sızarak ve sürekli olarak yurt dışından baş ‘haşhaşi’den talimat alarak ihanet faaliyetlerini zirveye taşımışlardır.

Daha önceki yazılarımda FETÖ’nün kamu bürokrasisi ve devlet mekanizmalarına nasıl sızdığına ilişkin ayrıntılı bilgiler paylaşmıştım. Yazılarım sonrasında birçok yorum ve katkı geldi. Bugün de illegal yapıların STK’lar üzerindeki faaliyetlerinden bahsetmek istiyorum. Bu anlamda STK’ları birkaç sınıfa ayırabiliriz:

1- Finansmanı dış dünya tarafından yapılan ülkemizde yerli işbirlikçilerle iş tutan yabancı menşeili vakıflar, dernekler ve think thank kuruluşları,

2- İllegal yapılar/Terör Örgütleri tarafından yasadışı faaliyetlerini yürütmek ve perdelemek üzere yerli örgüt mensupları tarafından kurulan STK, vakıf, dernek gibi kuruluşlar,

3- Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da her seferinde ısrarla vurguladığı yerli ve milli dernek, birlik ve vakıf gibi diğer STK’lar.

Ülkemizin geleceği açısından yukarıda bahsedilen üç grup hakkında özenli değerlendirmeler yapılarak gerekli adımların ve tedbirlerin alınması gerekmektedir. Günümüzde savaş ve yıkım mücadelesinin ilk adımı STK’ların belirlenen hedefler uğruna faaliyete geçirilmesiyle başlamaktadır.

Savaşlar artık sadece meydanlarla tank ve topla değil, psikolojik harp unsurlarıyla da yapılmaktadır. Bir toplumu teslim almanın, diz çöktürmenin en pratik ve düşük maliyetli yöntemi olarak STK’lar daha çok kullanılmaya başlanmıştır.

Şimdi hep birlikte yukarıdaki üç grup STK’larla ilgili detay değerlendirmeler yapalım;

Birinci gruptaki yabancı menşeili ve dışarıdan finans destekli örgütler genelde toplumun en elit ve yüksek gelir gruplarıyla iletişim kurmaktadır. Yayınladıkları raporlar ve araştırmalarla sosyal, siyasi, etnik, dini mezhepsel temellerimizi dinamitleyecek konularda kritik zamanlarda kritik açıklama ve yayınlar yapmaktadırlar. Aslında yaptıkları iş etki ve lobi ajanlığıdır. Yabancıların bu faaliyetlerine engel olmanın yolu onlarla işbirliği yaparak beslenen yerli işbirlikçilerin deşifre edilmesi ilk yapılması gerekendir. En önemlisi de etki edecekleri alanlardaki zafiyetlerimizin giderilmesi verilecek en iyi cevaptır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar