15 Temmuz darbe gazileri

Ülkemiz üzerine karabasan gibi çöken 15 Temmuz işgal ve darbe girişiminde, demokrasiye sahip çıkarak, devletinin yanında üniformalı teröristlere karşı dimdik duran ve gazi ya da şehit olan...

Ülkemiz üzerine karabasan gibi çöken 15 Temmuz işgal ve darbe girişiminde, demokrasiye sahip çıkarak, devletinin yanında üniformalı teröristlere karşı dimdik duran ve gazi ya da şehit olan yurttaşlarımızı bu köşeden bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. 

Özellikle sosyal medyada ve bazı kuruluşlarda 15 Temmuz gazilerimiz ve şehit yakınlarının mağdur edildiği yönündeki istismar edici haberler, en az bu darbe girişimi ve kalkışma kadar milletimizi üzmektedir. Dolayısıyla birinci elden ve doğru şekilde vatandaşlarımızın bilgilendirmesi, konunun uzmanı olarak bizlerin üzerine düşmektedir. 

667 sayılı kararname ile 15.7.2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain kalkışma ve darbe girişiminde ve bu eylemin devamı niteliğindeki malul olan vatandaşlarımıza 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde vazife malullük aylığı bağlanması hükme bağlanmıştır.

Malullük aylığı kime bağlanır?  

Darbe girişiminde yaralanan vatandaşlarımıza aylık bağlanabilmesi için kişinin malul sayılması gerekmektedir.

Malul sayılmak için yetkilendirilmiş hastaneler tarafından düzenlenen rapor ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu çalışma gücünün ya da iş kazası ve meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60 oranında kaybedildiğinin SGK sağlık kurullarınca tespit edilmesi gerekmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar