Pazar notları

Zenginin malı, züğürdün çenesi mi derler ne, öyle bir laf vardır. Bu defa tersi oldu: Garibanların asgari ücreti, tuzu kuruların bile çenesine vurdu. Kimsenin gözü kalmaz inşallah. Helâl...

Zenginin malı, züğürdün çenesi mi derler ne, öyle bir laf vardır. Bu defa tersi oldu: Garibanların asgari ücreti, tuzu kuruların bile çenesine vurdu. Kimsenin gözü kalmaz inşallah. Helâl paradır.

Futbol 

Penaltı kararlarından kimse memnun değil. Bugün bana, yarın sana. Gerçi penaltı, futbolun bir parçasıdır ama bu kadar çok penaltı, futbolu hafifletiyor. Ve şans faktörünü öne çıkartıyor. Çünkü ceza sahasına düşen her yüksek top dahil, kale önünde oluşan her karambol, acayip penaltılar doğuruyor. Elinizi kolunuzu nereye saklayabilirsiniz? Kuralı koyan zevat, ömründe hiç futbol oynamamış galiba. Hakemler ne yapsın? Onlar kuralı uyguluyor.

*

VAR odası iyi hoş da, fakat orada uzun uzun neyi inceliyorlar? Bu bir aritmetik denklem değil, geometri problemi hiç değil... Pozisyonlar gayet açık ve net... Bakar bakmaz anlaşılmıyor mu? Öyleyse niye gecikiyorlar, oyunu niye soğutuyorlar? Lütfen daha çabuk.

Siyaset 

Anketler, tahminler, beklentiler... Hepsi boş. Zira Siyasi Partiler Kanunu’nda ve Seçim Kanunu’nda değişiklikler geliyor. Çok şey sil baştan. Öyle ki, aday tespiti bile değişebilir. Öyle ki, çatı adaydan bile vazgeçilip çok aday yoluna gidilebilir.

Öngörü 

Üç buçuk yıl evvel... Muharrem İnce ne demişti? Dolar 7 lira olur mu demişti, yoksa 17 lira olur dedi de biz mi 7 anladık?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 212 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar