Elçiye zeval

Hatırlar mısınız? 2016 ABD seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddiasıyla kıyamet kopmuştu. İşin peşine düşen ABD, şimdi Türkiye’deki seçimlere müdahale ederek rezil bir...

Hatırlar mısınız? 2016 ABD seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddiasıyla kıyamet kopmuştu. İşin peşine düşen ABD, şimdi Türkiye’deki seçimlere müdahale ederek rezil bir durum’a düşer mi, zannetmem ama Türkiye’ye atadığı her diplomat, seçime değilse bile siyasete müdahil oluyor.

*

Yeni atanan elçi, Ankara Belediye Başkanı’nı ziyaretten önce, koşa koşa İstanbul’a gelip Belediye Başkanı İmamoğlu’yla buluşuyor. İmamoğlu kim? Muhalefetin Cumhurbaşkanı adaylığında ismi en önde gelen biri... Eh, Joe Biden’ın Türk Siyaseti’ndeki tavrı da bilindiğine göre, elçi bey, ABD adına neredeyse ihsas-ı rey’de bulunmuştur.

*

Yoksa normal bir zamanda, normal bir ziyaret, normal bir yemek, niye yadırgansın? Hoş bile karşılanır. Burada belli ki özel bir durum var. Ve kutuplaşmanın en zirvede olduğu bir dönemde, belli ki elçi bey hangi kutupta olduğunu ilan ediyor.

.......

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar