Birikmiş notlar

6 muhalif partinin içinde iki lider var ki, 28 Şubat Darbesi’ne bizzat maruz kalmışlardır. Biri Erbakan’ın milli görüşünü temsilen Temel Bey... Diğeri ise Başbakan Tansu Çiller’in bakanı...

6 muhalif partinin içinde iki lider var ki, 28 Şubat Darbesi’ne bizzat maruz kalmışlardır. Biri Erbakan’ın milli görüşünü temsilen Temel Bey... Diğeri ise Başbakan Tansu Çiller’in bakanı Akşener... Babacan ve Davutoğlu da 28 Şubat’tan fikren darbe yemişlerdir aslında. Eh, DP Lideri ise zaten 27 Mayıs’ın aziz hatırasını temsil ediyor. Geriye kim kalıyor?

- Sadece CHP lideri. Sicilinde hiç darbe izi yok. Gerçi 12 Eylül CHP’ye de çarpmıştı ama o CHP, Ecevit’in CHP’siydi... O Ecevit ki şimdi DSP’de yaşıyor.

- DSP ise masada yok.

*

Diğer notumuz, çarşı pazarla ilgili. Ev hanımı olduğunu belirten bir okuyucum, sütunumda yayınlanmak üzere bir çağrıda bulunmuş. Aynen şöyle: Vatandaş!.. Her şeyi devletten bekleme. Fahiş fiyatla mücadelede sen de birer “fahri müfettiş” gibi çalış. Şikayetçi ol, dava aç, gerekirse boykot et... Gerçek vatanseverlik budur. Hanımefendi doğru söylüyor. Biz, sadece milli konularda ortak tavır alan, ortak tepki veren bir milletiz. Halbuki bu güzel vatan, bizden güzel vatandaşlık da bekliyor.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar