Yanlış bilinç ya da iş birlikçilik

Devlet adamlığı bilincine malik olunmayınca yanlış bilincin işaret ettiği tuzağa yakalanmak kolay oluyor. Doğru bilince sahip olmayana devlet ve hükümet idaresi nasıl emanet edilir, onu bilinçli kimselere sormak lazım.

Muhalefet partisi başkanı, ABD Başkanlık seçimi henüz tamamlanmadan, sonuçlar kesinlik ve resmiyet kazanmadan, medya haberlerine göre önde gittiği belirtilen Biden’a bir tebrik mesajı gönderiyor.

Nedeni, Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için CHP’ye veya genel olarak bütün muhalefet partilerine yaptığı iş birliği teklifi… “Beraber olalım ve Erdoğan’ı elbirliği ile devirelim” diyor.

Böyle ahlâksız teklife verilecek cevap elinin tersiyle itmek olmalıydı. İlla sözlü veya yazılı bir cevap gerekiyorsa o da: “Bu bizim iç meselemiz, bizim iç meselemize kimsenin burnunu sokmasına izin vermeyiz!” demek olabilirdi.

Ama muhalefet partisi başkanı esef ki bu düzeyde bir bilince malik olmadığından, kendi ülkesine karşı yabancı ile iş birliğine teşne olduğunu acıklı biçimde teşhir etmekten perva duymadı…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 288 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 262 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 284 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 271 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar