Sürtüşmenin kökeni derinde

Başkanlık adaylarını belirleme sürecinde Ak Parti dışında kalan bütün partiler bocaladı, sarsıldı.Ak Parti dışında bütün partilerde onmaz bir kafa karışıklığı...

Başkanlık adaylarını belirleme sürecinde Ak Parti dışında kalan bütün partiler bocaladı, sarsıldı.

Ak Parti dışında bütün partilerde onmaz bir kafa karışıklığı yaşandı...

Aslında bu kafa karışıklığı bütün kritik dönemeçlerde Ak Parti içinde de görüldü. 2003 yılı 1 Mart tezkere oylaması bu kafa karışıklığının prototipi idi.

Burada kafa karışıklığı dediğim husus, aslında kafa karışıklığından çok Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasal tutumu ve hedefi ile arkadaşlarının siyasal tutumu ve hedefi arasında vaki temel görüş farklılığını işaret ediyor.

Erdoğan, yeni partinin siyasasını belirlerken MSP zihniyetinden ve politikasından farklı bir tutumu benimsediğini deklare etmişti. O, daha en başında değiştiğini söylerken gerek iç politikada, gerek dış politikada bu radikal değişimi kastediyordu. Ama parti ve ülke yönetiminde görev alan yakın arkadaşları bile bu değişimi ya anlamıyor veya görmezlikten gelmeyi tercih ediyordu.

Aynı kafa karışıklığı veya hedef farklılığı veya siyasal görüş farklılığı Gezi Olayları (2013) esnasında da yaşandı. Gezi olaylarını masum bir çevreci hareket sayanlarla bu olayın dış güçlerin manipülasyonu olarak yürütüldüğünü görenlerin değerlendirmesi arasındaki zıtlık o tarihte gören gözlere kapalı değildi... Parti bütünlüğünü koruma adına bütün bu zıtlaşmalar görmezlikten gelindi. Her şeye rağmen aynı çatı altında yürünüyordu ve o çatının çökmemesi esastı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 288 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 262 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 284 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 271 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar