Savrulma ya da “Allah rızası için kendinize gelin”

Bu talep bir siyasal parti başkanının...Birkaç gün önce internet posta kutuma düşen “Allah rızası için İslâmî kesime sesleniyorum” başlıklı bir haberden...Genel Başkan...

Bu talep bir siyasal parti başkanının...

Birkaç gün önce internet posta kutuma düşen “Allah rızası için İslâmî kesime sesleniyorum” başlıklı bir haberden...

Genel Başkan katıldığı toplantıda, bir başka siyasal partiyi hedef alarak kamuoyuna seslenmiş ve: “Allah rızası için yanlışa destek vermeyin. İlim erbabına sesleniyorum; siz soyguna nasıl cevaz verirsiniz, israfa nasıl göz yumarsınız. Adalet zalim sultanın karşısında tereddüt etmeden terennüm edebilmektir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” demiş... (Odatv.com 08.04.2018 13:22).

Bu cümlelerde geçen yanlışa destek vermeme, soyguna cevaz vermeme, israfa göz yummama, adalet için zalim sultana karşı çıkmama fiillerini protesto etmemek elde mi?

Ancak sureta doğru görünen bu sesleniş temelde bir yanlışı dile getiriyor.

Her türlü toptancılığın düştüğü genel yanlış burada da ortaya çıkıyor. Hariciler, Hz. Ali’yi: “Hüküm Allah’a ait iken sen hükmü hakemlere tevdi ettin” diyerek onu tekfir edenlere, şu cevabı vermişti: “Doğru bir hükümden batıl bir sonuç çıkarıyorsunuz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 288 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 262 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 284 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 271 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar