Muhammed bin Selman’ı koruyan kim?

Muhammed bin Selman’ı ilkeler mi koruyor, çıkar ilişkisi mi?Bu, olması gereken ile olan arasındaki farktır: olması gerekenin olması istenir, ideal olan budur. Ancak hayatın gerçeği ilkenin gereğine her zaman cevap...

Muhammed bin Selman’ı ilkeler mi koruyor, çıkar ilişkisi mi?

Bu, olması gereken ile olan arasındaki farktır: olması gerekenin olması istenir, ideal olan budur. Ancak hayatın gerçeği ilkenin gereğine her zaman cevap vermiyor.

İç siyasada olsun, dış siyasada olsun, beklenen, ilkenin gereği olmasına rağmen; gerçekleşen, pratikteki çıkar ilişkisi oluyor.

Acaba niçin?

İlkeyi koyan insandır, ama çıkar ilişkisini siyasanın ve iktisadın koşulları belirliyor.

Durum, ilkenin yanlışlığından ileri gelmiyor. İlke bize adil davranmamızı buyuruyor. Ama piyasanın koşulları tarafların çıkar ilişkisi tarafından belirleniyor. Bu belirleme tek taraflı olarak da oluşmuyor. Her iki tarafın mutabakatıyla meydana geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 287 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 255 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 278 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 261 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar