Macera arayanlar, rahatına düşkün olanlara karşı

“Macera aramak” fiiline TDK Sözlüğü: “Başına geleceklerden habersiz, sonu bilinmeyen, tehlikeli, heyecanlı bir işe girişmek” olarak tanımlıyor. Fiili biz de tam da bu bağlamda kullanıyoruz. Korku dolu savaş yıllarında başıma ne zaman bir bomba...

“Macera aramak” fiiline TDK Sözlüğü: “Başına geleceklerden habersiz, sonu bilinmeyen, tehlikeli, heyecanlı bir işe girişmek” olarak tanımlıyor. Fiili biz de tam da bu bağlamda kullanıyoruz.

Korku dolu savaş yıllarında başıma ne zaman bir bomba düşecek tedirginliği uykuları kaçırır. O momentin yaşandığı sırada kimse kolay kolay maceraya atılma hevesi taşımaz. Ancak maceracılar için durum farklı olabilir.

Rahatına düşkünler için “iş olacağına varır” telâkkisi her zaman yürürlüktedir. İşin olacağına vardığı yerse, herkesin olağan günlük hayatını sürdürmesinden ibarettir. İşte tam da işin olacağına vardığı noktadan bir parmak ileride durmayı başarmak gerekiyor. Tam da burada macera düşkünleri ortaya çıkıyor. Macera düşkünlüğü, onları insanlığın önünde koşmaya götürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 288 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 262 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 284 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 271 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar