Din kültürü dersi ve eğitim sorunu

Geçtiğimiz günlerde olay bir kez daha yaşandı.Bazı aileler kendilerinin Alevi veya ateist olduğunu ileri sürerek çocuklarının “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersinden muaf tutulmasını...

Geçtiğimiz günlerde olay bir kez daha yaşandı.

Bazı aileler kendilerinin Alevi veya ateist olduğunu ileri sürerek çocuklarının “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersinden muaf tutulmasını istemişler.

Olayı Halkların Demokratik Partisi İstanbul Mv. Ali Kenanoğlu’nun CNN Türk ekranında yapmış olduğu açıklamadan öğreniyoruz. Kenanoğlu, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un (29.10.2018 tarihinde) zorunlu din dersiyle ilgili açıklamada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin anayasal zorunluluk olduğunu belirtmesi üzerine ona Meclis kürsüsünden cevap vermiş.

Şöyle ki:

Çocuklarının din dersinden muaf tutulmasını isteyen aileler bir üst mahkemeye başvurmuş, üst mahkeme Anayasa’nın 24. Maddesini gerekçe göstererek ilk mahkemenin dersin anayasal zorunluluk olarak okutulmasına ilişkin kararını iptal etmiş. Ancak ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe kaymakamlığı ve okul idaresi üst mahkemenin kararına uymuyormuş.

Biraz karışık gibi görünse de olay şu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 287 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 261 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 284 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 270 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar