Ahmaklar açgözlüler tedbirsizler

Dere yatağına bina yapılmışsa, yağmur vakti geldiğinde binayı sel götürür. Bina yapımında inşaat malzemelerinin tümü optimum düzeyde kullanılmadığı takdirde o bina sarsıntıda çöker veya binanın ekonomik ömrü kısalır.

Anlatıyorlar.

Adam, uğraş didin kendine güzel bir ev yapmış. Yaptığını da beğenmiş ve Allah’a şöyle yalvarmış: “Yarabbi, bu evimin sahibi sen ol, onu sen koru. Yıkmayı murat edersen de, yalvarıyorum, bana önceden haber ver!” Duasının kabul edileceğine inancı tam. Gün geçmiş devir dönmüş, duvarlardan birinde bir çatlak görünmüş. Adam, çamur karmış, orayı sıvayıp kapamış. Bir süre sonra başka bir yerde, giderek başka yerlerde de çatlaklar oluşmuş… Adam her defasında çamur karıp çatlakları kapatıyor. Derken bir gün dam çökmüş. Adam Allah’a sitem edip: “Yarabbi, sana bunca dualarım oldu, akıbetim bu mu olacaktı, evimi başıma yıktın…” diyerek şikayetini dile getirmiş. O anda da hatiften bir ses işitilmiş: “Ey kulum, ‘ben ne zaman sana evin çöküyor, dikkatli ol diye uyarıda bulunmak istesem, sen bir avuç çamurla ağzımı kapadın.’”

İslâm jargonunda “Sünnetullah” olarak adlandırılan kavrama Batı modernizmi “doğa yasası” diyor.

Sünnetullah veya doğanın belirli yasaları… Onlara mutlaka uyulması gerekir. Uyulmadığı takdirde doğa kendine özgü yöntemlerle onun bedelini ödetir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 288 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 262 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 284 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 271 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar