Yolun açık olsun Abdülhamit Han!

Sevgili dostlar; geçen haftaki yazımda, Yeşiller Partisi’ne mensup olan Alman Dışişleri Bakanı’nın önce Yunanistan’a, hemen onun ardından  Ankara’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyareti esas alarak...

Sevgili dostlar; geçen haftaki yazımda, Yeşiller Partisi’ne mensup olan Alman Dışişleri Bakanı’nın önce Yunanistan’a, hemen onun ardından  Ankara’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyareti esas alarak, bilhassa Bayan Bakan’ın söylemek istedikleri üzerinde durmuş, her ne kadar Yeşiller’den de olsa Batı’nın temel karakteri doğrultusunda, ekranların önünde sergilemiş olduğu çifte standart karşısında, Dışişleri Bakanımız sayın Çavuşoğlu’nun kendisine vermiş olduğu “Diplomasi Dersi”ni sizlerle paylaşmıştım.

Sayın konuk Bakan’ın söylemek istedikleri arasında, sanki bütün Batı adına  konuşuyormuş gibi “Mavi Vatan” adıyla Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de belirleyip bütün dünyaya ilan etmiş olduğu HAKİMİYET sahasının onlara vermiş olduğu rahatsızlığın iması da vardı. Ama bilmiyorlardı ki; hür doğmuş, bugüne kadar da hür yaşamış olan bu millet, bugünden sonra da, bu seciye, karakter ve asaletiyle ilelebet, hür yaşamaya devam edecektir.

Nitekim her seferinde stratejik ortaklığını “kadim müttefikimizdir” teyidiyle dillendiren ama maskelenmiş diğer yüz veya yüzlerini devreye sokarak PKK’nın, güney sınırlarımız ötesindeki yansımaları olan TERÖR ve EŞKİYA gruplarını silaha boğmasına, aynı şekilde Kuzey Batı sınırımızda, NATO’da müttefikimiz olan Yunanistan lehine, hemen yanı başımızda, hala ecdadımızın koymuş olduğu AD ile anılan DEDEAĞAÇ askerî üst edinip, bütün dünyanın gözü önünde oraya yığınak yapmasına rağmen Türkiye bağımsızlığının gereği, kendi çıkarları uğruna alınması gereken tedbirleri alıyor, görüşüyor, adı ister yeşil olsun ister mavi, vatan bellediği diyarda hakimiyetinin tezahürü mahiyetinde atması gereken adımdan asla geri kalmıyor.

Dün Soçi!
İşte bu doğrultuda “5 Ağustos 2022” Cuma günü sayın Cumhurbaşkanımız ve beraberindeki heyet Soçi’de, Rusya Devlet Başkanı sayın Putin ve Rus heyetiyle bir araya gelerek, gerek liderler arasında gerçekleşen başbaşa görüşme ve gerekse heyetlerarası görüşmeler 4 saat gibi geniş bir zaman perspektifinde gerçekleşerek nihayete ermiş oldu. Zirvenin sonuçları ise ortak bir bildiri ile bütün dünya kamuoyuna ilan edildi.

Ortak bildiride iki lider, Türkiye-Rusya ilişkilerinin mevcut bölgesel ve küresel bütün tezgahlara rağmen, karşılıklı saygı ve mütekabiliyet temelinde, uluslararası sorumluluklara da uyumlu olarak devam ettirilmesi yoluna ortak iradelerini dünya kamuoyu ile paylaştılar.

Yine iki lider, Türkiye ile Rusya arasında var olan samimi, açık sözlü ve güvene dayalı ilişkilerinin bölgesel ve uluslararası istikrarın tesisi açısından taşıdığı kilit öneme işaret ettiler. Bu doğrultuda Ukrayna limanlarından tahıl ve gıda ürünlerinin İstanbul mutabakatı doğrultusunda, emniyet içerisinde intikali hususunda iki ülkenin, aralarında var olan yapıcı ilişkilere vurgu yaptılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 91 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 47 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 60 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar