Keşke ince oyunları sezebilsek perde arkası planları görebilsek!

Biz de; perde arkası planları hiç düşünmeden, güzergahımıza kurulan tuzak ve ince ayar oyunları sezemeden, “ faiz indi, dolar çıktı” tartışmalarıyla bir birimizi incitmeye devam ediyoruz. Toplumsal...

Biz de; perde arkası planları hiç düşünmeden, güzergahımıza kurulan tuzak ve ince ayar oyunları sezemeden, “ faiz indi, dolar çıktı” tartışmalarıyla bir birimizi incitmeye devam ediyoruz. Toplumsal huzur ve birliktelik ibremizin biraz daha yukarılara çıkması ümidiyle bu haftaki yazımda, o namert güruhun türlü türlü uygulamalarla milletimizin gözleri önüne çekmeye çalıştıkları perdeyi birazcık aralayıp hakikatin siz dostlarımız tarafından anlaşılmasına katkı sunmaya gayret edeceğim.

Dolar niçin yükseliyor!

Bildiğiniz gibi dünyada 196’ya yakın devlet var. Ama bunların çoğu tabela devletidir. Son günlerde herkesin söylediği bir şey var; “dolar yükseliyor, avro yükseliyor” diye… İnsanlar panik halinde, “peki ne olacak şimdi” diye de soruyor.. İşin erbabı olan bir dostumuz da “ bakın ne olacak, biliyormusunuz” diye cevap veriyor ve ekliyor, “paranın sahipleri parayla oynarlar. Şu anda Türk parası düşüyor, Ruble düşüyor, hem de TL’nin üç katı, İran parası düşüyor, Brezilya parası düşüyor.”

Dostumuz  ilave ediyor; “ Köleliği kabul eden ülkelerin parası düşmez” diye. Genel bir kabulleniş var, insanlar zannediyor ki, parası yüksek olan ülkenin gelir seviyesi ve refah oranı da yüksektir. Halbuki böyle bir şey yok. Bir örnek vereyim; mesela İngilizlerin parası 12,80 veya daha yukarıda. Ürdün parası ondan daha yüksek, mesela 13,20 TL. Peki  Ürdün , İngiltere’den ekonomik  olarak daha mı büyük, refah seviyesi  daha mı yüksek. Elbetteki hayır.  Bir başka örnek; Kuveyt dinarına bakalım, birdinar tam 30 TL. Peki Kuveyt ne yapıyor, hangi malı üretiyor. Kısaca gelişmişliğin, refah seviyesinin o ülkenin parasının kıymetiyle alakası yok.

Bir başka örnek; Rusya dünyanın en büyük gaz ve petrol üreticisi… Peki öyleyse ne diye Rus parası Rublenin değeri düşüyor! Bu soruyu kendimize sorup bir kere olsun hiç düşündük mü? Çünkü Rusya küresel düzen içinde PARANIN SAHİBİ OLAN ANGLOSAKSONLAR ile mücadele içerisindedir de ondan. Parasının değeri düşmek zorundadır, ta ki terbiye edilinceye kadar.

Paranın sahipleri isteseler bir anda faiz de düşer dolar da!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 90 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 45 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 59 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 65 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar