Alman Dışişleri Bakanı'nın dediklerinin ötesinde demek istedikleri!

Sevgili dostlar; geçen hafta 29-30 Temmuz 2022 Cuma, Cumartesi günleri, Yeşiller Partisi’ne mensup Alman Dışişleri Bakanı bayan Baerbock Ankara’yı ziyaret etmişti. Ankara ziyaretinden önce sayın Bakan Atina’ya...

Sevgili dostlar; geçen hafta 29-30 Temmuz 2022 Cuma, Cumartesi günleri, Yeşiller Partisi’ne mensup Alman Dışişleri Bakanı bayan Baerbock Ankara’yı ziyaret etmişti. Ankara ziyaretinden önce sayın Bakan Atina’ya uğramış, ondan sonra da Başkentimizi sözüm ona onurlandırmıştı.

Seyahatin göstermelik hedefi doğrultusunda da, Yunanistan ve Türkiye gibi iki NATO ülkesini bir araya getirmek ve aynı zamanda komşu olan bu iki ülke arasındaki birlik ve fiilî ortaklık olgusuna vurgu yapmaktı.

Nitekim Atina’da yapmış olduğu açıklamada “Birliğe ihtiyacımız var, diyaloga ihtiyacımız var, bu zor zamanlarda sağ duyulu eylemlere ihtiyacımız var” diyerek müşterek huzur dışında başka beklentisi olmayan AKL-I SELİM sahiplerine umut vermişti.

Gel gör ki, Atina’da Başbakan Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştükten sonra Ankara’ya gelen ve Dışişleri Bakanımız sayın Çavuşoğlu ile görüşen sayın Alman Bakan kameraların karşısına geçtiğinde adeta diplomatik nezaket kurallarını göz ardı edercesine Yunanistan’dan yana meyilli tavrıyla haddini aşarak, sayın Merkel’in tesis ettiği ve “samimi bir arabulucu” nitelendirmesine mazhar olmuş “Dengeli Türkiye-Almanya Politikaları”nı alt-üst edercesine… Peki, şimdi soracaksınız bu tahribata sebep olacak hangi kelamı etti sayın Bakan diye…

Bilhassa diplomasi dilinde lafın tamamını anlayana söylemezler elbette. Dolayısıyla “lafzın manaya dalaleti”ni de göz önünde bulundurarak sıralayalım sayın Bakan’ın dediklerini; öncelikle “Suriye’ye girmeyin”, ”PYD ile savaşmayın, yoksa DEAŞ azar”, “Osman Kavala’yı serbest bırakın”… Bu nezaketsizliğe karşı “fevrilik” uslübuyla verilecek cevap “başka bir emriniz var mı” reddiyesidir, ama sayın Çavuşoğlu, haddini aşan “Bakan” vasıflı hanımefendiye “ağzının payını” gayet açık cümleler ile verdiler.

Konuk Bakan’a, Kavala’yı Türkiye aleyhine kullandıklarını hatırlatan sayın Çavuşoğlu, mevkidaşına kameralar karşısında bir soru sordu; “Yunanistan 14 seneden bu yana Batı Trakya’daki Türk azınlığın uğramış olduğu hak ihlalleri karşısında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamıyor…Atina’da yaptığınız basın açıklamasında kameralar karşısında Yunan Dışişleri’ne bunu sordunuz mu?... Hayır sormadınız, onlara sormazken farklı ve yanlı tavrınızla burada Kavala’yı dillendiriyorsunuz. Kaldı ki Türkiye, AİHM’in kararını uygulamış, ama Kavala farklı suçlardan dolayı almış olduğu cezalar sebebiyle tutuklu bulunmaktaydı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 91 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 47 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 62 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar