İlklere imza atmak

Özellikle görüntülü basınımızı yakından takip edenler bilirler, son aylarda üst üste yaptıkları hamlelerle ülkemiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan kara bulutları dağıtmada...

Özellikle görüntülü basınımızı yakından takip edenler bilirler, son aylarda üst üste yaptıkları hamlelerle ülkemiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan kara bulutları dağıtmada önemli bir misyonu üstlenmiş durumda.

 Basın her ne kadar dördüncü kuvvet olarak algılatılmaya çalışılsa da bizim gibi ülkelerde hâlâ çok önemli misyonu ve güçlü etkileri var.

 Yıllar ve yaşadığımız acı tecrübeler bunun en önemli canlı şahidi. Kumpaslar, cuntacılık, algı tüccarlığı ile cambaza bak oyunlarında ülkemiz basını hep sınıfta kalmış olsa da son yıllarda ve özellikle de son aylarda gösterdiği üstün performansı ile sanırım epey bir günah çıkardı.

 TRT bu süreçte elbette amiral gemisi misyonu ile diğer yayın kanallarımıza örneklik teşkil etmiştir. Farklı görüşleri ile tanınan nerede ise tüm televizyon kanalları primetime olarak yayınladığı yeni diziler ile adeta bizde varız dercesine ülkemizin birlik ve bütünlüğüne destek olmakta ve halkımızı yaşanan süreçlerle ilgili doğru bilinçlendirmektedir.

 Örnek mi dersiniz? Çok. Kanal D’de İsimsizler, Fox TV’de Savaşçı, Show’da İçerde… Bu ve benzer dizilerin ortak paydasında ülkemizi karıştırmak isteyen şer güçlerin bitmek tükenmek bilinmez entrikaları var. Bu dizilerin başka bir ortak yönü ise yaşlısı genci, kadını erkeği tüm kesimlerce izlendiği için her gün egale olan reyting rekorları var.

 İzlemiyorsanız, izleyen birisi olarak tavsiye ederim. 

 TRT’de ramazan ayı boyunca akşamları evlerimize misafir ettiği bambaşka yeni bir program ile tüm zamanların en hayırlı bir misyonunu üstlenmiş durumda. 

 Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması.

 Nereden nereye...

 Yıllar önce cunta dönemlerindeki TRT ile bugünün TRT’si 

 Bizim kuşak yaşananları çok iyi bilir.

 Sadece perşembe akşamları 15-20 dakikalık dini(!) programları Asaf Demirbaş’ın demirbaşlığında verilen mesajları çok iyi hatırlar. 

O günlerden bugünlere gelişini kronolojik olarak hatırlayanlar bugüne geliş yolculuğunu çok uzun bulsa da bugün halkımıza yaşattığı güzelliklere öncülük ediyor olması ile kendini kolayca affettiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zafer Bismillah 15 Aralık 2018 | 4.341 Okunma İlklere imza atmak 04 Haziran 2017 | 347 Okunma Alçaklık da bir seviyedir 03 Haziran 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar